Na mijn EMDR training wil ik graag veel ervaring opdoen. Daarom het aanbod om deze zomer drie EMDR-sessies te doen voor €33 per keer.


Is er in jouw leven een intense gebeurtenis geweest, kort of langer geleden, waarbij je nog sterke emotie ervaart als je eraan terugdenkt of in een soortgelijke situatie komt? En zou je dit met EMDR willen verwerken? Dan ben je van harte welkom.

EMDR
EMDR is een therapievorm om nare of traumatische ervaringen te verwerken. In een sessie wordt het natuurlijk verwerkingsmechanisme gestimuleerd met als gevolg dat de nare herinnering haar emotionele lading verliest en de ervaring een plek krijgt.

De meeste gebeurtenissen in je leven worden op een normale manier verwerkt en hebben geen negatieve invloed. Maar de niet verwerkte gebeurtenissen veroorzaken psychische en fysieke klachten. Symptomen als stress, opdringende angstige herinneringen/beelden en schrik- en vermijdingsreacties kunnen diep ingrijpen in je leven. EMDR helpt bij de verwerking, zodat de klachten minder worden of verdwijnen.

Belangrijk is te realiseren dat iedere ervaring traumatisch kan zijn. Wat voor de een traumatiserend is, kan voor een ander bekrachtigend zijn. Bij een trauma gaat het niet zozeer over WAT er is gebeurd, maar HOE het je zenuwstelsel beïnvloedt.

Wat vraag ik van je?
– voor 1 tot 3 sessies naar mijn praktijk in Utrecht te komen
– een bijdrage van €33 per sessie
– feedback naderhand over hoe jij de sessie(s) hebt ervaren

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing: het door oogbeweging minder gevoelig maken en opnieuw verwerken (van de ervaring).

Effecten EMDR:

– de herinnering wordt minder beladen
– aan de gebeurtenis terugdenken wordt makkelijker
– herinnering voelt minder bedreigend
– schokkende ervaring krijgt een plek
– stress symptomen nemen af
– flashbacks nemen af

Symptomen van een trauma:
– angst na de gebeurtenis
– herbeleving
– vermijding
– spanning en verhoogde waakzaamheid
– moeite met inslapen of doorslapen
– nachtmerries
– terugkerende gedachten
– stress symptomen zoals trillen, zweten, buikpijn

Als je je wilt aanmelden of geïnteresseerd bent en meer wil weten, mail of bel me even!