Voor mijn EMDR training ben ik op zoek naar mensen die in februari/maart 2019 één tot drie sessies bij mij willen doen.

Is er in jouw leven een intense gebeurtenis geweest, kort of langer geleden, waarbij je nog sterke emotie ervaart als je eraan terugdenkt of in een soortgelijke situatie komt? En zou je dit met EMDR willen verwerken? Dan ben je van harte welkom.

EMDR
EMDR is een therapievorm om nare of traumatische ervaringen te verwerken. In een sessie wordt het natuurlijk verwerkingsmechanisme gestimuleerd met als gevolg dat de nare herinnering haar emotionele lading verliest en de ervaring een plek krijgt.

De meeste gebeurtenissen in je leven worden op een normale manier verwerkt en hebben geen negatieve invloed. Maar de niet verwerkte gebeurtenissen veroorzaken psychische en fysieke klachten. Symptomen als stress, opdringende angstige herinneringen/beelden en schrik- en vermijdingsreacties kunnen diep ingrijpen in je leven. EMDR helpt bij de verwerking, zodat de klachten minder worden of verdwijnen.

Belangrijk is te realiseren dat iedere ervaring traumatisch kan zijn. Wat voor de een traumatiserend is, kan voor een ander bekrachtigend zijn. Bij een trauma gaat het niet zozeer over WAT er is gebeurd, maar HOE het je zenuwstelsel beïnvloedt.

Wat vraag ik van je?
– je wens met EMDR een eenmalige nare of traumatische ervaring te verwerken
– voor 1 tot 3 sessies naar mijn praktijk in Utrecht te komen
– een bijdrage van € 25 per sessie
– het bijhouden van een dagboekje na de sessies
– graag feedback naderhand over hoe jij de sessie(s) hebt ervaren

Als je je wilt aanmelden of geïnteresseerd bent en meer wil weten, mail of bel me even!