Een holistische massage is anders dan een traditionele massage omdat ze niet alleen op het lichaam gericht is. Holistisch houdt in dat er ook aandacht is voor de andere aspecten van je mens-zijn. Zoals je gevoelens, gedachten en de omgeving waarin je leeft. Deze aspecten zijn allemaal met elkaar verbonden en in wisselwerking met elkaar.

Als je lekker in je vel zit, is je lichaam vitaal en een bron van plezier. Je lichaam geeft dan duidelijk aan wat goed en niet goed voor je is. Ook als het niet zo lekker gaat, laat je lijf dat weten. Ongemak en pijn zijn manieren van het lichaam om te communiceren. Het zijn waardevolle signalen die aangeven dat iets in jezelf niet in balans is. Het is een uitnodiging om te voelen wat ze te vertellen hebben.

Wanneer je in een massage wordt aangeraakt, kun je je bewuster worden van gebieden in je lijf waar je je prettig voelt en delen waar het gespannen of pijnlijk aanvoelt. Tijdens een massage kunnen er ook gevoelens, herinneringen of gedachten boven komen. Door met aandacht aanwezig te zijn bij datgene wat zich tijdens een sessie in je aandient, krijg je meer inzicht in jezelf en hoe je nu in het leven staat.

Afhankelijk van jouw wensen en/of klachten kijken we wat voor soort massage bij jou past.